Bybor

Byalaget listar idag drygt femtio fastigheter och nära 30 fastboende och betydligt fler som räknar sig som Rangarnöbor när de har lov, semestrar och helgledigt. Åtskilliga har haft sin barndom i byn och många är relativt nyinflyttade som fast- eller fritidsboende. Den som nyanländer till byn möts av en varm, glad och inbjudande bygemenskap.

Visning av rosorna vid Edlas
Visning av rosorna vid Edlas

Bylaget välkomnar fastboende, hyresgäster och fritidsboende i de enskilda fastigheterna som medlemmar och bylagets vårstämma och den ordinarie stämma på hösten blir naturliga samlingsplatser. Men byborna träffas och umgås givetvis naturligt i byn och ses på badplats och båtplats och inte minst är det årliga valborgsfirandet, midsommarfesten och kräftskivan samlingspunkter där bykänslan stärks.

Grillning efter städnin av båtplatsen
Grillning efter städning av båtplatsen

2009 utmynnade Bycirkelns arbete med Rangarnöboken och och jubileumstidningarna om Rangarnös förhistoria i ett hejdundrande 600-årsjubileum och medeltidsfest som sent ska glömmas.

Medeltidsfest 2009
Medeltidsfest 2009

Rangarnö är en högst livaktig uppländsk skärgårdsby i Roslagen invid Ålands hav – tack vare dess bybor och deras gäster, djur och natur.