Tårttävlingen avnjuten och avgjord.

Årets Rangarnö bakar eller tårttävling anno 2018 har nu genomförts och juryn och besökarnas röster har fått verka.

Fem fina bidrag kunde avnjutas vid året Rangarnö Tårtbakartävling. Juryn med Vilhelmina Griff, Lasse Korall och Annica A hade att bedöma smak, utseende och påhittighet och gradera fritt, var och en för sig, sina upplevelser av bakverken på en 1-10-skala.

   

Medan juryn arbetade och kaffet bryggdes hade de tårtsuktande rangarnöborna bollfemkamp ute på den griffska  gårdsplanen ivrigt påhejade av värdarna Elin Griff, Marianne Joelsson och Lars Lifvendahl.

Så blev det dags för juryn att räkna ner sina poäng och konstatera att tårta nummer 2 Maja Griffs vulkanskapelse vann och vid utdelning gav Tårttävlingspublikens röst övervägande lov och pris till Annika Nobels vackra välsmakande tårta nummer 3 med välbalanserad smak och av blåbär och citron. Men de tre, sinsemellan olika, somriga jordgubbsgarnerade tårtorna avnjöts med stor iver.
Tyvärr blev det inga bilder av den månghövdade samlingen på altanen, men vinnaren Maja Griff och publikpristagaren Annika Nobel fastnade på bild.


Annika Nobel, vandrandes in i bildens mitt, vars vackra välsmakande häpnadsväckande lättsmälta blåbärstårta med citronsmörcreme fick tårtfrossarpublikens flesta röster. 
Maja Griff vann mycket på påhittighetspoäng och fick juryns omdöme: ” Denna heta sommar vinner en häpnadsväckande vulkan. Ett fyrverkeri av färg och smak där sommarens hetta möter påskens färggranna ägg i en grandios chokladeruption”.
Grattis till tårtkonstnären Maja Griff! Och publikfavoriten Annika Nobel!
Och tack till dagens värdfamilj!